Calex Smarthome Producten

Calex is een Nederlands merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige verlichtingsproducten. Het bedrijf heeft zijn wortels in de verlichtingsindustrie en heeft in de loop der jaren zijn productaanbod uitgebreid naar verschillende slimme apparaten en technologieën voor thuisgebruik. Hier zijn enkele kenmerken en aspecten van het merk Calex:

  1. Verlichtingsproducten: Calex heeft een sterke reputatie opgebouwd in de productie van diverse verlichtingsoplossingen. Het assortiment omvat onder andere LED-lampen, decoratieve lampen, filamentlampen en andere verlichtingsaccessoires.
  2. Slimme Technologie: Naast traditionele verlichtingsproducten heeft Calex zijn focus verlegd naar slimme technologieën. Het bedrijf biedt slimme lampen en andere slimme apparaten die kunnen worden geïntegreerd in smart home-systemen.
  3. Innovatie: Calex staat bekend om zijn innovatieve benadering van productontwikkeling. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in technologieën die het dagelijks leven gemakkelijker en efficiënter maken, zoals slimme verlichtingssystemen en thermostaten.
  4. Duurzaamheid: Duurzaamheid lijkt een kernwaarde te zijn voor Calex. Veel van hun producten zijn ontworpen met aandacht voor energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid, wat aansluit bij de groeiende vraag naar duurzame oplossingen.
  5. Integratie met Smart Home Platforms: Calex-producten kunnen vaak worden geïntegreerd met populaire smart home-platforms, waaronder mogelijkheden voor spraakbesturing via systemen zoals Google Home of Amazon Alexa. Dit verbetert de gebruikservaring en maakt het gemakkelijker voor consumenten om hun slimme apparaten te beheren.
  6. Design: Naast functionaliteit hecht Calex ook waarde aan design. Veel van hun producten hebben een eigentijds en stijlvol ontwerp, waardoor ze niet alleen functioneel zijn, maar ook passen bij verschillende interieurstijlen.
Calex smart lampen

Zijn Calex producten geschikt voor Home Assistant?

Voor zover ik heb kunnen zien zijn Calex producten veelal gebaseerd op Tuya technologie.
Over Tuya heb ik dit artikel geschreven en het integreren van Calex producten zal op dezelfde manier gaan.
Lampen en slimme schakelaars zullen prima werken maar kijk uit met camera’s, deurbellen en sensoren! Die zijn veelal niet of nauwelijks werkend te krijgen in Home Assistant. Tuya is en blijft een bubbel waarin alles prima werkt zoals het wordt aangeboden en met de officieel ondersteunde apps zoals Tuya app, Smartlife, LSC Smart Connect etc. Maar echte naadloze ondersteuning voor oplossingen die zich buiten de Tuya bubbel bevinden zijn er (nog) niet.
De ondersteuning wordt steeds beter maar vooralsnog werken eigenlijk alleen de lampen en schakelaars dus prima.
De Calex lampen heb ik bij de Jumbo Supermarkt gespot. Wil je aan de slag met Home Assistant? Dan is dit wellicht iets om een goedkope start te maken!

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven