Grocy, de recepten, voorraad en klusjes addon!

Dit is zeker een leuke addon om te vermelden! Grocy!
Met Grocy kun je recepten samenstellen, je voorraad bijhouden en een Mealplan maken om je planning te maken wat er dagelijks op het menu komt te staan.
Die recepten bestaan uiteraard uit ingrediƫnten en met een muisklik kun je die recepten op je boodschappen lijst zetten.
Wanneer je dan bij de supermarkt bent kun je je boodschappenlijst afwerken en alles wordt dan aan je voorraad toegevoegd.

Het installeren van Grocy gaat eenvoudig en de addon is te vinden in de Home Assistant Community AddOns.
Na het installeren kun je, voordat je Grocy gaat starten, een aantal opties instellen zoals het beschikbaar stellen van functies, de standaard pagina waarop je terecht wilt komen etc.

Vervolgens kun je ook nog een poortnummer kiezen, bijvoorbeeld 9192, waarop Grocy bereikbaar moet zijn. Ook kun je aangeven of Grocy in de Home Assistant Sidebar weergegeven moet worden. Dit is wel handig want dan kun je vanuit Home Assistant naar makkelijk naar Grocy.
Start Grocy vervolgens op en binnen enkele ogenblikken is deze dan gestart en kun je er mee aan de slag.

Mealplan

Mealplan is wat ikzelf het meeste gebruik. Dagelijks krijg ik de vraag “Wat eten we vandaag?”, Nou…kijk maar in Home Assistant! šŸ˜‰

Mealplan in Grocy:

Maar je kunt ook via HACS enkele integraties installeren zodat bijvoorbeeld het mealplan in Home Assistant wordt gepresenteerd:

Maar dat is niet alles wat Grocy biedt! Zo kun je bijvoorbeeld ook nog een klusjes administratie bijhouden en aan de gezinsleden koppelen.
Zo kun je aangeven of klusjes dagelijks, wekelijks, maandelijks etc. gedaan moeten worden, en als je wilt, hoe laat een klusje moet gebeuren.
Ook hier is via HACS een integratie te installeren zodat je bij de Home Assistant gebruikers een lovelace chores kaart kunt instellen waarop de klusjes staan. Daarnaast is dan een knop te zien waarop je kunt drukken als het klusje geklaard is.

Zo kun je bijvoorbeeld ook nog een automatisering toevoegen die de persoon via een push notificatie op de telefoon een berichtje stuurt dat er nog klusjes gedaan moeten worden en welke dat dan zijn. Handig als reminder!

Al met al een nuttige AddOn binnen Home Assistant! Grocy kan nog veel meer…probeer het maar eens en snuffel eens rond binnen Grocy.

Deel dit:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven